A jobb oldali térképen is jól látszik, hogy a frekventált helyeket preferálom, ahová könnyedén eljutok autóval, vagy tömegközlekedéssel. Ezért is szeretem a Corvin-közt, ahol megáll a 4-6-os, van elég mozgássérült parkoló, de ha foglaltak, akkor  is simán beállhatok a bevásárlóközpont parkolójába. Óvodai időszakban a reggeli órákban van szabadidőm, miután a csoportszoba ajtajában elköszöntem Zsombor fiamtól. Tökéletes alkalom nyílik ilyenkor, hogy kiskirálylányként egy kiadós reggelivel kényeztessem magam a környéken. Az, hogy a pláza üzletei csak 10:00 órakor nyitnak, nem érint meg túlságosan, hiszen a Corvin mozi bejáratánál ott van egy Cserpes Tejivó.


 

Pontosan nem tudom, milyenek lehettek a XIX.-XX. század fordulóján lévő tejivók, ahová általában az egyszerű nép járt, hogy tartalmasat egyen-igyon, de olcsón. Valószínűleg a fekete-fehér képeknek köszönhetően, de a lelki szemeim előtt szürkének, fakultnak képzelem el őket. Cserpes István ugyan ehhez a hagyományhoz nyúlt vissza, amikor megnyitotta Budapesten a tejivóit, mégis az üzletei teljes egészében fiatalságot, trendiséget és egy kis nyugatiságot sugallnak.

„Ti ilyen helyen szoktatok reggelizni?”

Tette fel a kérdést a sógornőm perui vőlegénye, ahogy még a nyár végén leült a Tejivó előtti placcra kihelyezett kényelmes, fekete, illetve fehér műanyag székek egyikére, és körbenézett.

A Corvin köz kedvelt találkapont. Itt van a híres Corvin Filmpalota (direkt írtam ki a nevét és nem csak moziként említem, mert hihetetlenül impozáns épület), megkerülve pedig a Corvin Plaza, ahová szívesen térnek be a fiatalok. A Tejivó pedig izgalmas enteriőrjével leginkább a fiatalabb generációt vonzza.

Budapest VIII. kerület bio brunch tejivó hazai kávé limonádé menü van reggeli szendvics természetes alapanyagok önkiszolgáló

Sarki épület révén, akármilyen kicsike is, két fotocellás ajtón juthatunk be. Mindkettő az L alakú, hosszú látványpulthoz vezet. Hiába van több pénztár, az előttük álló rövidebb, de inkább hosszabb sor is azt bizonyítja, hogy jó helyre tévedtünk. A hely kifejezetten meleg, barátságos. A mennyezetet és a falat világos falambéria borítja, de ahol fehérre festették, ott is megjelenik a dekorációban. Élénk színű, sárga, zöld, narancs, kék puffok teszik igazán vidámmá, míg a tejesüveg-kiegészítők hangulatossá. Imádom, ahogy lámpabúraként lógnak a fejünk felett!

 De mit is reggelizzünk egy tejivóban?

Budapest VIII. kerület bio brunch tejivó hazai kávé limonádé menü van reggeli szendvics természetes alapanyagok önkiszolgáló

Valami finom, de kiadós reggelit!

A galériát megnyitva láthatjuk, hogy nem egyszer ültünk be ide reggelizni a fiúkkal. Kipróbáltuk már a péksüteményük közül a túrós batyut, de a kedvencem továbbra is a kakaós csiga marad, sőt odáig vagyok a füstölt mozzarellás szendvicsükért, amit akár gluténmentesen is kérhetnék, ha szükséges lenne. Barátnőm laktózérzékenysége sem akadály ahhoz, hogy kávézzunk is egyet: laktózmentes cikóriás tejeskávét iszik, míg én hű imádója maradok a hagyományos latte macchiatónak. A fiamnak általában melegszendvics menüt kérek, ami házi limonádéból (tudjátok, olyan, amit gyerekkorunkban a nagyi készített otthon) és egy sonkás melegszendvicsből áll. A kedvencem az élőflórás homoktövises joghurt. Természetesen minden tartósítószer és mesterséges aromák nélküli Cserpes termék: még az adalékadagmentes péksütiket is helyben sütik.

Ha kisbabával megyünk, számoljunk arra, hogy a babakocsi nem nagyon fog elférni a sok puff között, viszont – Ikeás – etetőszék van! Számomra a legnagyobb plusz pont azért járt, mert ugyan önkiszolgáló hely, de akárhányszor tértem be hozzájuk, mindig szó nélkül segítettek a színes, madaras teli tálcát az asztalhoz vinni.

Szóval ha egy finom reggelizőhelyre vágysz, akkor a Cserpes Tejivó a neked való hely!

CSERPES TEJIVÓ 

Cím: 1082 Budapest, Corvin köz 

E-mail: info@cserpestejivo.hu 

Nyitvatartás: HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 7.30-21.00, SZOMBAT: 9.00-20.00, VASÁRNAP: 9.00-18.00

Web: http://www.cserpestejivo.hu/

Facebook: Cserpes tejivó Corvin

Instagram: #cserpestejivo #cserpes

Tetszik? Vidd és oszd hírét!
Ettél, ittál már itt? Kommentelj!
Nem akarsz lemaradni az új ajánlókról? Kedveld a blog Facebook-oldalát!
Együttműködnél? Keress meg!