A mostani ajánlóm is rendhagyónak számít azokhoz a bejegyzésekhez képest, amik ezután fognak keletkezni, mert most kivételesen gyerek nélkül mentem el kávézni.

Higgyétek el, néha azért jól jön, ha gyerek nélkül is kimozdulhatunk. Különösen, mondjuk egy kellemes esti órában így október elején. A nap már lement, az utcai lámpák is felkapcsolva, de az üzletek még nyitva. A belvárosi utcákon egyre több nyüzsgő fiatal bukkan fel, s vetik bele magukat a bulizós éjszakába.

Egy ilyen estét választok én is arra, hogy veletek együtt visszacsöppenjek a gyerekmentes életbe. Ilyenkor sokáig nem maradhatok, hiszen az esti altatás továbbra is az én reszortom.

Ezért egy olyan helyre menjünk, ahol egyszerre megfér a nappali kávézós hangulat az esti kocsmai feelinggel.

 

Hangulatodnak megfelelően: nappal vagy éjjel

Budapest egyik legforgalmasabb tere a Blaha Lujza tér, ahol találkozóhelynek leginkább az egyik gyorséttermet (van McDonald’s és Burger King is), esetleg még a nemrég épült Europeumot szoktuk megbeszélni. Amennyiben viszont nem szeretnénk túlságosan messzebb menni, mégis olyan helyet keresünk, ahol egyszerre lehet kávézni és sörözni, akkor tökéletes választás a Baráti Kávéház.

Budapest VII. kerület kávé kávézó cider rövidital wifi belföld

Napközben igazi, hamisítatlan kávéházi hangulat uralkodik a kávézóban, ahová még a kisgyerekes anyukák is szívesen betérhetnek. Kényelmes fekete fa székeken, esetleg a barna műbőr háttámlás padokon ülve a kerek asztalok mellett egy jót beszélgethetnek, és igazi, finom Dallmayr kávéból készült lattét vagy cappuccinót kevergetnek, míg a gyerekek forró csokit kortyolgatnak, miközben a falra szerelt LCD tévét nézik.

Estére, de már késő délutánra is, megváltozik a légkör. Az anyukák, de leginkább az idősebb korosztály helyét felváltják az egyetemisták, a munkából jövő fiatalok; a kávés csészéket pedig a söröskorsók. Hangos zene szól a hangszórókból, a tévében néma meccs megy.

Jó idő esetén kitűnő választás kiülni a Nagykörút melletti teraszra. A nyolc asztalt napellenző ponyva fedi, így a hirtelen jövő záporoktól sem kell megijedni.

Egészségünkre!

Egy baráti összejövetel általában a finom italokról is szól. Koktéllapot nem láttam kitéve, de az általunk kért, egyszerűbb recepteket biztosan elkészítik a kedves és készséges felszolgálók. A teraszról sem kell a pulthoz mennünk, amint leülünk, már ott is teremnek, hogy felvegyék a rendelésünk.

Budapest VII. kerület kávé kávézó cider rövidital wifi belföld

Az est folyamán tequilát, cidert és egy cappuccinót fogyasztottam, míg a barátaim Drehert rendeltek.

A röviditalnál nem kérdezték meg, mivel kérem, szó nélkül 4 centes silvert hoztak 540 forintért. Ha hozzátetem volna a goldot, gond nélkül naranccsal kaptam volna meg. Egyfajta almás ciderük volt: Kingswood, ami számomra kicsit édeskésebb a megszokottól (Blacktorhn, vagy Old English, amit venni szoktunk). Egy üveg 490 forint. A kávé íze este is ugyanolyan finom, mint napközben, csak amíg máskor még mintát is kérhetünk a habra, most szegény csészén is végigfolyt egy kevés. Összesen 1310 forintot fizettem plusz a 10% borravaló.

Egy meg egy az kettő

Franchise-ról ugyan nem beszélhetünk, de a Baráti Kávézó sikerén felbuzdulva megnyitották a Baráti Kávézó 2-t az Oktogonnál. A két hely leginkább abban különbözik egymástól, hogy az újonnan nyitott kávézó emeletén vízi pipázni is van lehetőség.

Összességében egy ötös skálán 4,5-re értékelném, leginkább a két helyes és segítőkész pincérfiú miatt.

BARÁTI KÁVÉZÓ

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 13.

Wifi: van, a kódot a pincérek szíves-örömest megmondják, ha megkérdezzük.

Nyitva tartás: H-Szo: 9.00 – 2.00

                           V: 9.00 – 0.00

Asztalfoglalás: lehetséges, de csak személyesen

Fizetési módok: készpénz

Gyerekbarát: nincs külön kihegyezve a gyerekekre, de bátran betérhetünk velük.

facebook: https://www.facebook.com/BaratiKavezo