Egy hónapja, amikor elindítottam ezt a blogot, úgy gondoltam, kizárólag annyi személyes történést viszek a posztokba, amennyi elengedhetetlen egy hely bemutatásánál. Most viszont egy neves nap alkalmából kivételt teszek. S itt, ezen a blogon számolok be, mivel leptük meg Zsombor fiunkat.
 

A  névnapját ünnepeltük. Választhattunk, hogy meglátogatjuk-e a nagyszülőket, úgymond otthon köszöntjük fel egy szimpla vasárnaphoz illően, vagy nem utazunk sehová, és inkább a kétéves igényeit, vágyait tartjuk szem előtt. Természetesen – jó szülőkhöz illően – a nagyikat háttérbe szorítva hármasban töltöttük a mai napot.

Minek örülhet egy két és féléves?

Természetesen játéknak. Vagyis annak is. Kapott is egy Duplo készletet, aminek csillogó szem és egy WOW felkiáltás lett az eredménye. Illetve már korábban megígértük neki, hogy elvisszük egy csudijó helyre, s mivel jeles napról van szó, aminek ő az ünnepeltje, még tortát is fog kapni.

Kalandpark a gyerekek álombirodalma!

Rengeteg játéka van, mégis az itthoni játszótere egy idő után unalmassá válik a számára. Ráadásul picike kis lakásunkban a mozgástere is igencsak lekorlátozódik. A lépcsőnket tudja mászókának használni, de ugrálóhelye, csúszdaszerűsége nincs. A játszótér mindennapos, valami különlegesebb meglepetést szerettünk volna neki, de autó hiányában nem juthattunk nagyon messzire. Nem is kellett, mert ugyan sokszor tűnik úgy, hogy a Lurdy ház nincs központi helyen, mégis az emeletén egy játszóház kapott helyett. Jó választásnak bizonyult, a fiunk nagyon élvezte.

kávé Budapest játszóház Mester utca A-tól Z-ig IX. kerület belföld
Mi van abban az autóban?
kávé Budapest játszóház Mester utca A-tól Z-ig IX. kerület belföld
Éppen mászik fel az egyik csúzdához.

A kalandparkban minimum idő 20 perc. Kétféle fizetési lehetőség választható: vagy a perceket számoljuk, vagy napijegyet veszünk. A percdíjasnál szerdát kivéve 22 forint egy perc, és akkor éri meg, ha nem maradunk 100 percnél tovább, mert akkor már inkább a napi korlátlan játékidőt érdemes kifizetni, ami hétvégén 2.300 forint. Hétköznapi árakért érdemes érdeklődni, mert naponta eltérő lehet az összeg. Az egy évnél fiatalabbak és a tizennégy évet betöltöttek ingyen léphetnek a játszótér területére, ahogy a felnőtt kísérők is.

Méreteiben annyira nem mondanám nagynak, bár azért a 700 m2 alapterület nem is olyan kicsi, de játékaiban teljes mértékben kielégítő a szolgáltatásuk. Több kisebb-nagyobb csúszda van benne, ugrálóvár, golyó ágyú, Wii, és számos egyéb játék. Az ötéves kor alatti gyerekeknek kis babasarkot alakítottak ki, ahol nagyobb autókkal, kockákkal játszhatnak, sőt mini konyha és gyerekszoba is található itt a szerepjátékokhoz. A kétéves fiam úgyszintén több időt töltött ezen a részen, bár ő elég önálló és bátor személyiség ahhoz, hogy egyedül is felfedezze az egész létesítményt. A hosszú, kanyargós csúzdát élvezte leginkább.

kávé Budapest játszóház Mester utca A-tól Z-ig IX. kerület belföld
A méztől és a tejhabtól kicsit édesre sikerült kávé.

A bejáratnál egy büfét alakítottak ki, amit nem igazán különítettek el a játékrésztől. Előnye, hogy kávézás közben is figyelhetünk a játszó csemetéinkre, de éppen ez a hátránya is: itt nincs lehetőségünk nyugodtan beszélgetni, amíg a gyerekek elvannak a játékokkal. Ételt-italt nem lehet bevinni a játszóházba, és ez meg is látszik az árakon, egy kisebb adagú mézes-fahéjas cappuccino 420 forint, míg egy nyalóka 250 forint és egy szénsavmentes ásványvíz is 220 forint.

Külön születésnapi zsúrokat is lehet ide szervezni. Egyszerre pontosan kettőt, de a parti-sarkok sincsenek annyira elkülönítve, hogy a kávézós részen ülve akarva akaratlanul is tanúi lehetünk az ünneplésnek. Amennyiben tortát is szeretnénk adni a születésnaposnak, azt is megvehetjük a büfében. Az árakat nem néztem, de a többi termékből kiindulva ezek sem lehetnek olcsók.

Mivel abban a két órában, amit ott töltöttünk, folyamatosan születésnapokat tartottak, így eszünkbe sem jutott, hogy a fiunk névnapjára itt vegyünk süteményt, inkább elmentünk a Mester utcai I love Gelato fagyizóba, ahol a hideg időre való tekintettel most gofrit és süteményeket árulnak, de ez már egy új poszt témája lesz.

Itt is engedjétek meg, hadd kívánjak boldog névnapot a mi Zsombor fiúnknak.