Update: A hely azóta bezárt.

 

Bácsi, finom! – mondta a kétéves fiam, és tudtam, jó helyre jöttünk.

A Steezy Café sok szempontból felkeltette a kíváncsiságom, így nem volt kérdés, valamikor ellátogatunk a Veres Pálné utca elejére. A környéket alapból szeretem. Zsúfolt terek, turisták, és sok-sok érdekesség. A régi városfal legnagyobb összefüggő maradványa is látható ebből az utcából, igaz, pont a másik végén. A Váci utca pedig csak pár lépésre. Talán emiatt nem is véletlen, hogy leginkább turisták térnek be a Steezybe. Igaz, az augusztusi nyitás még korai ahhoz, hogy kialakuljon az állandó vendégköre. A hely pedig olyan apróságokkal hívja fel magára a figyelmet, amik látatlanban is ellenállhatatlanná teszik – számomra biztosan.

Környezettudatos, állatbarát, fair trade! 

Nem is kellett csalódnom! Sőt a fiam is megerősített abban, hogy jó választás volt.

kávé wifi Budapest V. kerület szendvics péksütemény környezettudatos fair trade állatbarát bio
A sütőtökös latte 720 forint volt. A táblán látható 250 forintos zabkekszet a fiam kóstolta. Nagyon ízlett neki!

Szerencsénkre a nagy érdeklődésnek köszönhetően meghosszabbították a sütőtökös latte őszi specialitásukat, és az utolsó adag tökből még én is rendelhettem. Kinézetre egyáltalán nem hasonlított kávéra, inkább egy sűrű turmixra, vagy egy krémlevesre, de az ízében a krémesség mellett már felfedezhető volt az erős pörkölésű, zamatos fekete. Környezetbarát lelkemnek külön öröm volt olvasni, hogy 100%-ig bio és fair trade kávét szolgálnak fel. A kávékülönlegességeiket ízesíthetjük cukor mellett barnacukorral, xilittel és mézzel. Hatféle tejből választhatunk: van „sima” biotej, extraként pedig szója-, kókusz-, mandula-, rizs- és zabtej. Természetesen a tejérzékenyeknek sem kell csalódniuk, kérhetik laktózmentessel is, felár nélkül!

Most a mézeskalácsos lattéjukat kostolhatjátok meg! 

A kiváló kávéjuk mellett Pure teákat találunk a kínálatukban, amelyről azt lehet tudni, hogy a filterhez nem papírt használnak, hanem kristálytasakot, ami szálas teát rejt magában, ezzel egyesítve a szálas tea kiváló minőségét a filter hasznosságával. Gyümölcsleveiket pedig smoothie-k formájában, azaz jeges turmixként is fogyaszthatjuk. Most télen tökéletesen helyettesítette nálunk a fagyit. A fiam odáig volt és vissza a kissé savanykás narancsosért!

Vidd haza, és növessz kakukkfüvet!

A helyet mégis leginkább az eldobható poharai tették sikeressé. Miért is? Az egyszerű papírpoharak olyan különlegességet hordoznak, amikre először nem is gondolnánk. Teljes mértékben komposztálhatóak, felbomlanak a földben, így nyugodt szívvel kidobhatjuk még a kertbe is.

kávé wifi Budapest V. kerület szendvics péksütemény környezettudatos fair trade állatbarát bio
Útra készen!

Azért először nézzük meg közelebbről a pohárgyűrűt is, mely védi a kezünket a megégéstől! Igen, jól látjátok: kakukkfűmagokat tartalmaz, amit otthon el is ültethetünk!

kávé wifi Budapest V. kerület szendvics péksütemény környezettudatos fair trade állatbarát bio

Szóval mielőtt kidobnád a poharat: tedd bele a gyűrűt, szórj rá virágföldet és öntözd meg!

Utána már nem kell mást tenned, csak megvárni, hogy kinőjön a fűszernövény, és amint megerősödik, már ültethetted is papírpoharastól a kertbe, vagy egy cserépbe az ablakunk párkányára. Kitűnő húsok és gombák ízesítésére! A későbbiekben zsázsára cserélik majd, mert azzal még könnyebb bánni, mint a kakukkfűvel. És kiváló saláta alapanyag!

kávé wifi Budapest V. kerület szendvics péksütemény környezettudatos fair trade állatbarát bio
A friss péksütemények
Fotó: Facebook

A fiam természetesen meg is éhezett, és kiválasztott magának egy igencsak laktató perecszendvicset sonkával, camambert sajttal és paradicsommal. Ezen kívül választhatott volna még paninik és egyéb péksütik közül is. Mindezt tartosítószerek és adalékanyagok nélkül!

Egyébként a hely tökéletesen gyermekbarát!

A barrista teljes mértékben odafigyelt a fiam igényeire. A smoothie-s pohárra még ő is kapott kis papírgyűrűt, hogy ne legyen hideg; a kiöntött turmixot szó nélkül feltörölte, és minden gyermeki kérdésére mosolyogva felelt.

A mellékhelyiségekbe ugyan egy meredek vaslépcsőn lehet lejutni, ami nem éppen tériszonyos, vagy mozgáskorlátozott embernek való, viszont a női mosdóban pelenkázó is található, és nem a lehajtható fajta, hanem egy masszív, faállványos, így nyugodtan ráfektethettem még a 14 kilogrammos kétévesemet is.

Légy nyitáskor az első, és egy fotóért vendégük leszel egy kávéra, teára, esetleg egy juicyra!

kávé wifi Budapest V. kerület szendvics péksütemény környezettudatos fair trade állatbarát bio

Egy igazi 5 pontos, családbarát, környezettudatos, trendi hely!

STEEZY CAFÉ

Cím: Budapest, Veres Pálné utca 10.

Tel.: +36 1 231 0321

E-mail: info@steezycafe.com

Nyitva tartás: a hét minden napján 7:30-tól 19:30-ig

Wifi: van, a kód az asztalon álló táblán, amin még az aktuális ajánlatukat is megnézhetjük.

Fizetési módok: Visa, Mastercard és Készpénz

Facebook: https://www.facebook.com/steezycafe/

Instagram: https://instagram.com/steezycafe/

Twitter: https://twitter.com/steezycafe

A helyről még írtak: Egy nap a városban

                                        Szeretlek Magyarország.hu

A másik ajánlómat a helyről pedig a Coffeepause.hu oldalán olvashatjátok!