Bettiék most Héregen jártak.

belföld Héreg vendégposzt étterem

 

Ti tudjátok, hogy mi a motorosok legnagyobb ellensége? Naná, hogy az esőfelhő. Hogy miért is? Mert sunyi kis képződmény, ami pillanatok alatt képes elrontani egy jól induló napot. De a legvakmerőbbek, mint mi is, nem ijedünk meg, szembe nézünk vele, és vagy elkergetjük, vagy… hát hogy is mondjam, ő kerget el minket.

Így esett ez meg legutóbb is velünk. Kedvesemnek van egy szuper motorja, amin én, mint utas kényelmesen nézelődhetek, fotózgathatok, kiélhetem magamból a legvakmerőbb hajlamaimat is. Sokak szerint már-már túlságosan is feszegetem a határaim, amikor 160 km/óra mellett kapaszkodás nélkül videózom, hogyan iszkol előlünk egy vihar, vagy épp hogyan akar ellenünk fordulni. Nem tehetek róla, motoron nekem nincs félelem érzetem, teljesen biztonságban tudom magam, talán azért, mert megvan a teljes bizalom sofőröm és köztem.

Mielőtt azt hinnétek, hogy most meteorológia, felhőképződés leírása, vagy épp sport közvetítés lesz, gyorsan megnyugtatok mindenkit, nem arra készülök.

Létezik egy program a motoros közösségekben, amit kanyarfotózásnak hívnak. A lényege, hogy az ország adott kanyargós, szerpentines pontjain egy előre meghatározott időben kiül egy-egy profi fotós, és az arra száguldó motorosokat kapja lencsevégre. Nekem is lehetőségem nyílt részt venni egy ilyen fotózáson, és el nem tudom mondani, mekkora adrenalin van benne. A sebesség, a szabadság, és persze nem utolsósorban az, hogy szuper fotók készülnek.

Természetesen, ha sok az izgalom, vagy éppen hosszabb túrát teszünk meg a cél eléréséig, óhatatlan, hogy megéhezzünk.

A Héreg-Bajna Ring közelében, Gerecse szívében található a Héregi Sport vendéglő és szállás. A kis fogadó méltán lehet büszke mind külső-belső megjelenésére, mind pedig ételeire. Ahogy megérkeztünk azonnal felfigyeltem a barátságos teraszra, a rusztikus hatást keltő fa kerti bútorokra, amelyek mellett a friss levegő, a csodás kilátás, és a napernyő által nyújtott hűs árnyék védelme nyújt igazi pihentető érzést.

belföld Héreg vendégposzt étterem

Belépve egy hangulatos kis helyiség tárul elénk vidám színekkel, az otthont idéző kockás terítős asztalokkal, élénk növényekkel. A betérő vendégek 2-4 személyes asztalok között választhatnak, illetve legbelül, a cserépkályha mellett található két kis zug sarok ülővel, mely akár egy romantikus nyári vacsora, és lánykérés helyszíne is lehet. Az étterem egyszerre 50 fő befogadására képes. Szívesen vállalnak rendezvényeket, esküvőket akár benn, akár szabad téren. A pultnál egy nagyon kedves, fiatal lány fogadott minket mosolyogva. Átadta az étlapokat, és rendelés közben kedélyesen elbeszélgettünk. Elmondta, hogy családok is szívesen látogatják a helyet, a kisgyermekek számára etetőszékek állnak rendelkezésre, hogy a finom ízeket ők is kényelmesen élvezhessék.

belföld Héreg vendégposzt étterem

Miután kiválasztottuk ebédünket kiültünk a teraszra. Kedvesem cigánypecsenyét rendelt gerezdburgonyával, még én csirke grill tál mellett döntöttem kukoricás rizzsel. Mindkét fogás mellé friss jégsalátából, uborkából, paradicsomból, lilahagymából álló salátát, és joghurtos öntetet tálaltak. Ránézésre is csodás ételkompozíciót alkottak, ízük pedig egyszerűen isteni volt. A húsok megfelelően voltak fűszerezve, kellően puhák voltak a köretek egyaránt kifogástalanul illettek a husihoz, és a salátához. Bármennyire is szeretnék hibát találni bennük, egyszerűen képtelenség lenne. Bátran kijelentem, hogy ilyen finom ebédet sehol nem ettem életemben. Nem mehetünk el az adagok megemlítése mellett sem. Amint megláttam a tálat azonnal az jutott eszembe, hogy ez nekem háromszori étkezésre is elég lenne, emellett a mennyiséget az is jól tükrözte, hogy Kedvesem is nehezen bírt el vele, pedig egy férfi köztudott, hogy sokat tud enni. Italként light cola-t kértünk.

A finom ételek elfogyasztása után a vendégeknek lehetőségük nyílik sétálni a fogadó előtt kialakított parkban, a gyermekek pedig önfeledten játszhatnak a színes játszótéren, focizhatnak a bársonyos gyepen kialakított focipályán.

belföld Héreg vendégposzt étterem

A szálláshelyük 60 fő elhelyezésére alkalmas. 12 szobával, teakonyhával, közösségi térrel várják a pihenni vágyó vendégeket. Szabadtéri programjaik is rendkívül szerte ágazók.

Végül, de nem utolsó sorban fontosnak tartom megemlíteni, hogy a vendéglőben lehetőőség nyílik kézpénzes és bankkártyás vásárlásra egyaránt. Az ételek ár-érték aránya kiváló. Biztos vagyok benne, hogy a városból csendre, nyugalomra, friss levegőre, finom ételekre vágyó párok, családok számára a Sport vendéglő és szállás a legjobb választás lehet. Kedvesemmel mi még nagyon sokszor fogunk ellátogatni oda.

Infók innen szerezhetők:

https://sportvendeglo.hu/kapcsolat/

Fotók: Bettiék, felhasználásuk tilos! A képekre kattintva galéria nyílik.