Szokatlan posztot fogtok most olvasni. Kivételesen nem helyet, hanem kihagyhatatlan eseményt ajánlok a gasztronómia szerelmeseinek:

Gourmet Fesztivál
Pünkösdkor,
2016. május 12 – 15. között
a Millenáris Parkban.

Budapest esemény belföld

 

Kiváló alkalom, hogy végig kóstoljuk Magyarország top éttermeit!

A kulinária színes tárháza várja a helyszínre érkezőket: a Gourmet Fesztivál évről évre a csúcsgasztronómia budapesti és vidéki éttermeit, borászatait, pálinka- és sörfőzdéit, cukrászatait, illetve gasztro-manufaktúráit vonultatja fel, miközben a legjobb enni- és innivalókat gyűjti egy helyre. Emellett elmerülhetünk a legjobb ázsiai ízekben is, hiszen a több mint 120 kiállító között még olyan nevekkel is találkozhatunk, mint a Nobu , vagy a Buddha-Bar. A teljes listát az esemény honlapján találjátok, illetve lejebb szavazhattok: melyik étteremről olvasnátok itt a blogon?

„Vadat és halat, s mi jó falat, Szem-szájnak ingere

Idei újdonságként egy helyett két alapanyagra koncentrálnak a mesterszakácsok a saját specialitásaikon kívül: a vad és a hal lesz központban.

A választás apropója a Budapesten zajló Bocuse d’Or Europe, a világ leghíresebb szakácsversenye, ahol a két alapanyag szintúgy a vad és a hal, jobban mondva a gímszarvas és a kecsege. Sőt mi több a verseny búcsúeseményén, a Bajnokok reggelijén a résztvevő 20 ország versenyzői körbejárják a fesztivált a nemzetközi sajtó kíséretében. Hazánkat képviselő séfet és csapatát a színpadon is láthatjuk főzés közben.

Lessük el a mesterfogásokat a kulináris világ számtalan területéről!

Most először nem csak csipegethetünk az ország legjobb falatjaiból, de még tanulhatunk is a nagyoktól! A Gasztroszínpadon a folyamatos programok során találkozhatunk a Michelin-csillagos éttermeink - a Costes,  Onyx, Borkonyha, Tanti és a Costes Downtown - séfjeivel, míg a különböző workshopok során olyan titkokat tudhatunk meg, hogyan bontunk halat, milyen egy kreatív pék, hogyan kerül új megközelítésbe egy főzelék, mi kell egy jó BBQ-hoz, de a jó trüffelről és a kávédíszítésről is esik majd szó. Érdemes előre regisztrálni rájuk.

Budapest esemény belföld

Vigyázat! Drága, de azért megéri!

Leginkább a kuriózumokra vágyóknak ajánlott a rendezvény, mert nagy valószínűséggel nem fogunk jóllakni. A napi jegy ára 3.900 forint, amihez ajándékként egy Spiegelau pohár, egy csésze kávé, streedfood falatkák, pezsgőkóstoló, BalatonBor kóstoló, Fuxli borkóstoló, valamint egy Jamie Magazin jár. A bérlet 7.900 forintba kerül. Emellett számoljunk azzal is, hogy a különböző fogásokat kisadagokba porciózzák, így ár-érték arányuk igencsak magas. Például tavaly a vodkás osztriga 1.500 forintba került.

A helyszín készpénzmentes fizetési szolgáltatását a Festipay biztosítja. Célszerű a telefonunkra letölteni az applikációjukat, mert a segítségével nyomon követhetjük, hol, mennyiért fogyasztottunk, mennyi az aktuális egyenlegünk. A kártyaregisztrációt követően az elvesztett kártyánkat azon nyomban le is tilthatjuk, sőt a rajta maradt összeget átvezethetjük új kártyánkra.

A gyerekeknek külön élmény lehet a Millenáris Park Zöld Péter játszótere, ami 2001-ben - igaz, az eredeti helyén - elnyerte az Ipari Formatervezés Nívódíját. A tematikus, interaktív játszótér teljes egészében EU-biztonságos.

További információt, érdekességet a fesztivál honlapján találtok.

Kis ízelítő a tavalyiról:

Mi az első nap, csütörtökön fogunk menni. Ti?