Chili, bab, tortilla… Ahhoz, hogy mexikói ízeket kóstoljunk, nem kell átrepülni a fél világot, elég betérni egy Arriba Taqueria étterembe. Budapesten kettő is van belőle.

Update: mi még az Allée-ban jártunk náluk, de időközben ott bezárt. Az Oktogonon és a Széna téren találkozhattok még az étteremmel.

 

Bevallom, gyakran járok ebbe a plazába, mégsem tudtam sokáig az étterem létezéséről. Az épületből egy zegzugos folyosón közelíthetjük meg, pont a Leroy mellett van, eldugva a Douglas mögött. Érdemesebb az utcáról betérni, mert akkor kikerülhetjük a bevásárlóközpontokra jellemző jövés-menést.

Budapest wifi XI. kerület mexikói környezettudatos természetes alapanyagok étteremlánc taco házhozszállítás
Jó idő esetén a teraszon is elfogyaszthatjuk a burritónkat, mondjuk egy Margaríta társaságában

Budapest wifi XI. kerület mexikói környezettudatos természetes alapanyagok étteremlánc taco házhozszállítás
A folyosó azért már hívogatóan figyelemfelkeltő.
Fotó: Facebook

Az étterem különleges érzékkel teremti meg a mexikói hangulatot:

élénk színkavalkád az egész.

Színes falak, melyeket vidám, kézzel festett, Mexikóra jellemző motívumokkal díszítettek: nevető koponyákkal, sombrerot viselő, gitározó, vagy éppen Flamencot táncoló csontvázakkal. Emellett megjelenik a mexikói street art is. Az országra oly’ jellemző rikító színre festett bútorokkal rendezték be a helyet, az asztalokat is hatalmas virágokkal díszített terítővel fedték le. Az egész étteremből a derű, a jókedv és az optimizmus sugárzik.

Budapest wifi XI. kerület mexikói környezettudatos természetes alapanyagok étteremlánc taco házhozszállítás
Az emeletet is érdemes megtekinteni!
Budapest wifi XI. kerület mexikói környezettudatos természetes alapanyagok étteremlánc taco házhozszállítás
Ha a mosdót keressük. A fiam kapott is ajándékba egy ilyen matricát.
Budapest wifi XI. kerület mexikói környezettudatos természetes alapanyagok étteremlánc taco házhozszállítás
Nem szokásom a fényképezőgépet is magammal vinni a mosdóba, de még itt is magával ragadt a mexikói hangulat.

Milyen tortillát szeretnél?

Személy szerint jobban szeretem, ha leülve az asztalhoz választhatom ki, mit is szeretnék enni, de mivel az Arriba önkiszolgáló, így a pult előtt állva szemezhetünk az étlappal, amit kedvünk szerint alakíthatunk. A fantáziánkra van bízva, milyen töltelékkel és szósszal kérjük a taconkat, vagy a burritónkat. Mexikói étteremből nem hiányozhat a chili con carne sem, amelyet extra erős változatban is kérhetünk. Természetesen azok sem csalódnak, akik a friss mexikói finomságok mellett TexMex ízekre is vágynak, mint a quesadillára, vagy a sima salsás chipsre, esetleg taquitosra kedvelik. 

Budapest wifi XI. kerület mexikói környezettudatos természetes alapanyagok étteremlánc taco házhozszállítás
A mi rendelésünk: 3 db Carne Asada Taco guacamoléval, 1 chili con carne és egy junior burrito szintén guacamoléval. Összesen 6.310 forint.

Nem csak finom, egészséges is!

"Az Arriba Taquería étteremlánc friss mexikói ételeket kínál egy barátságos, vidám környezetben. Az Arriba ételek frissek, egészségesek és ízletesek. Nem használunk mesterséges tartósítószereket vagy adalékokat. A húsokat esténként bepácoljuk, és nap, mint nap frissen grillezzük. A salsáinkat és a guacamolét is minden nap helyben készítjük, kizárólag friss alapanyagok felhasználásával!"

Olvasható a honlapjukon, amit csak megerősíteni tudok. A chili con carne extra sok darált hússal volt, és éppen annyira volt erős, amennyire kellett. A tacoban lévő marhahúst chipotle paprika szószban pácolták, és a jalapeno karikáktól igazán pikánssá váltak.

Hozzá kérhetük kukoricasört, vagy megkóstolhatjuk az Arrabia kedvencét: a tequilás Margarítát. Gyermekünk pedig odáig és vissza lesz a Horchatától, ami nem más, mint házilag készült rizstej egy csipet fahéjjal.

Emellett környezetbarát is?

Igen, amennyire csak lehetséges. A vendégeknek maguknak kell szétválogatni a visszavitt maradékokat, de annyira szórakoztatóan jelzik a szelektív hulladékgyűjtőket, hogy nincs olyan, aki ne figyelne a kérésükre. A hulladékot is erre szakosodott vállalattal vitetik el. Az eldobható poharaik 100% kukoricakeményítőből készülnek, és 3 hónap alatt lebomlanak a napfény hatására. A szórólapjaik, elviteles dobozaik újrahasznosított papírból készülnek, amik szintén könnyen bomlóak.

Nem baj, legalább beáll szakácsnak!

A kétéves fiam szereti felfedezni a helyeket. Itt is körbejárta az étterem mindkét emeletét. Sőt mi több, szívesen beállt volna a pult mögé segíteni. Mi, a szülei ezt kevésbé értékeltük, de a kedves, mosolygós, segítőkész kiszolgálók helyette jót nevettek rajta, és már ajánlották is fel neki az új szakácssegéd pozíciót. Búcsúzóul még matricát is kapott tőlük!

A helyet egyébként is imádják a gyerekek. Pelenkázó ugyan nincs, de etetőszék igen, és nincs olyan korosztály, akinek ne találnánk megfelelő falatokat.

Mindez az otthonodba!

Lusta vagy elmenni, de szívesen megennél egy burritót? Semmi akadálya, mert a honlapjukról, de akár telefonon keresztül is tudsz rendelni és házhoz szállítatni. Érdemes megnézni a térképüket, mely kerületekbe viszik ki ingyenesen.

ARRIBA TAQUERIA

Cím: Allée Plaza, 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

Tel.: +36 1 374 0057

E-mail: info@arriba.hu

Nyitva tartás: vasárnaptól szerdáig            11:00 - 22:00 

                           csütörtöktől szombatig        11:00 - 0:00

Házhozszállítás: igen, részletek a honlapjukon

Wifi: van

Fizetési eszközök: Visa, American Express, Mastercard és Készpénz

Web: http://www.arriba.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Arriba.Taqueria/

Instagram: https://www.instagram.com/arribataqueria/