Ma egy vendégblogger írása következik, ismét Anita írt egy jó kávézóról. Ezúttal Budapesten talált egy nagyon színvonalas specialty kávézót, amiről úgy gondolta, érdemes posztot írni. 

Budapesten rengeteg a kávézó. Arra számítottunk, hogy szombat délelőtt gyorsan találunk jó helyet, el is indultunk a Nyugati Pályaudvartól… És mentünk… mentünk… Már jöttek az elvonási tünetek, amikor a becsomagolt Opera mellett találtunk egy nyitva tartó helyet.

Nem erről a helyről fogok írni, mert 900 Ft Illy kávéért sok, akkor is ha valami flancos módon van elkészítve. Úgy húztunk el, hogy csak porzott utánunk az út, és mivel közel volt a Cirkusz, oda indultunk.

A Cirkusz sem érdekes, ott olyan sor volt, hogy mentünk tovább. Biztos jó reggeliző hely, de mi kávét akartunk, meg nem akkora tömeget, hogy fél órát kelljen várni. Így ezúttal kimaradt a programból. Elindultunk az Erzsébet körút fele, hogy ott csak lesz már valami olyan hely, ahol nincs óriási sor, meg jó a kávé.

speciality Budapest belföld

A körúton szerencsére a Warmcup jött velünk szembe. Amint beléptünk, és felmértük a helyet, láttuk, hogy jól döntöttünk. A Fjord pörkölő kávéit nem ismertük, kértünk egy presszókávét az etiópból és a brazilból is. Mindkettő kitűnő, tökéletesen elkészített volt, de a brazil ízvilága az izgalmasabb, oda-vissza voltunk érte.

speciality Budapest belföld

Tigriske és a koala macim persze fotózkodott, a baristák pedig voltak olyan aranyosak, hogy hoztak nekünk még egy cappuccinót a brazil kávéból készítve. Az is isteni finom volt, és nagyon jót fotóztunk, maga a tálalás is nagyon szép volt.

speciality Budapest belföld

Örülök, hogy megtaláltuk a Warmcupot, este még vissza is mentünk még egy kör brazil kávéra. Akkor a V60-at választottam, hogy a kávé ízvilágának felfedezését tovább folytathassam. Imádom azokat az összetett ízeket, amiket a filterkávékban fel lehet fedezni. A gyümölcsös-mogyorós-csokis ízélmény nagyon bejött, ez pedig a baristák szakértelme nélkül nem jöhetett volna létre. Minden kávébolondnak ajánlom ezt a helyet és Fjord pörkölő kávéit is!

speciality Budapest belföld