A következő posztban nem lesz szó kávéházról, étteremről, de még bárról sem. Most egy grafikus cégről, a Stúdió 14-ről írok, akiknek a jobb oldalsávban látható névjegykártyámat köszönhetem!

promóció Pásztó

 

A Művész Lounge & Caféban jöttem rá arra, hogy ha ezt a blogot komolyabban akarom venni, és valamikor ki szeretnék lépni vele a hobbi kategóriából, vagy szimplán együttműködéseket kötnék, akkor arculatra lesz szükségem. Úgy gondoltam, hogy ennek az első lépése maga a névjegykártya, amivel professzionálisabban mutatkozhatom be a szórakozóhelyeken, ezáltal könnyebben nyílnak meg előttem az ott dolgozók, és így több információt szerezhetek a cikkeimhez. Készítettem is egyet, de akárhogy fogtam hozzá, mindig kezdetleges, amatőr munkának látszódott. 

Egy véletlen folytán találkoztam Berta Gabriellával, a Stúdió 14 grafikusával. Már a telefonbeszélgetésünk során szimpatikusnak találtam, és be is bizonyosodott az első találkozásunk során, hogy szerencsésen megtaláltam azt a személyt, akire éppen szükségem van. Tetszett a profizmusa, a hozzáállása, a kreatív ötletei.

promóció Pásztó

Gabriella tanácsolta azt is, hogy a névjegykártya előtt tervezzük meg a logómat, amely kifejezi mindazt, amit képviselek. Elsőként úgy voltam vele, hogy valami kávés legyen, ami ezt a blogot jelképezi, de felhívta a figyelmem, hogy nem csak az az anya vagyok, aki kimozdul a gyerekkel, hanem az is, aki megosztja a gondolatait, mindennapjait a világgal. Emiatt Gabi a nevemet vette volna egységnek, és a Vivből indult volna ki. Azonnal megtetszett az ötlete, és ott helyben rábólintottam: úgy legyen.

Viv, a francia stílusú, a kávézós, az író, a nő, az anyuka. Azaz ÉN.

Egy kalapos nőalakban gondolkodtunk, amely engem személyesítene meg,  de a próbálkozások alapján kiderült, kicsiben egyáltalán nem kivehető, ezért más oldalról kellett megközelíteni a dolgokat. Először egy betűtípust kerestünk, amivel kifejezhetjük mind a logó betűit, mind a blog fejlécének stílusát. Nem is gondoltuk, hogy ez lesz a legnagyobb falat.

promóció Pásztó

Gabi átküldött négy (igen, jól olvassátok, az átlagos három helyett négyet is!) mintát, hogy válasszak közülük. Az első változat fogott meg leginkább, amely teljesen engem tükrözött. Csak egyetlen egy bibi volt vele: az volt a legkevésbé brand jellegű. Sokáig vacilláltam a döntésben, megmutattam a változatokat néhány embernek, és mindenkinek ugyanaz volt a véleménye: az első, de túlságosan aláírás jellegű, szóval még nem az igazi. Valami hiányzik. Aztán bevillant: a pillangó.

Pillangó mániás vagyok, mindent megveszek, amin csak lepke található. Ezért a neten keresgéltem, míg meg nem találtam a tökéletes elképzelést. Lerajzoltattam, milyenre is szeretném változtatni a logómat. Gabi kicsit szkeptikusan és félve állt hozzá, de ami a keze alatt született az meseszerű lett!

Jöhetett a színezés. Szuper dolog volt színeket keresgélni azt figyelembe véve, hogy mi az alapötletem és milyen árnyalatok illenek egymáshoz. Pinteresten nézegettünk közösen a színharmóniákat. Itt megint előtérbe került, hogy határozatlan vagyok, alig tudtam a szebbnél szebb színösszeállítások közül választani.

Végre sikerült, és megláttam színesben is az álmom! Gabi még alakítgatott rajta, amit legelőször meg kellett szoknom, de ahogy egyre többször és hosszabban néztem, annál inkább tetszett. Azt hittem, ez lesz a végső változat, de ezek után kaptam még egyet, amire azt mondtam, hogy TÖKÉLETES! ÁLOMSZÉP! GYÖNYÖRŰSÉGES! A szó szoros értelmében beleszerelmesedtem.

promóció Pásztó

A névjegykártyán a megszokottnál kevesebb, de annál lényegretörőbb információk szerepelnek, aminek köszönhetően nagyobb teret kaphatott a kialakult arculati elemeim. Az első változata kicsit tömörebbre sikeredett, amit még módosított fröccsentett háttérre, amelynek finomsága jobban illik a logóhoz. A pillangó karikái is visszaköszönnek így.

IMÁDOM!

A következőkben – kis pihenés után, mert nem voltam egyszerű vevő – a blog is megkapja majd Berta Gabriella által készített új köntösét!

Szóval, ha korrekt, maximalista, kreatív, totálisan rugalmas grafikust kerestek, aki segít megalkotni álmaitok elképzelését, akkor szívből ajánlom a Stúdió 14 csapatát, akik grafikai munkák (arculat-, honlaptervezés, nyomdai előkészítés) mellett még informatikai szerviz szolgáltatásokat is végeznek.

STÚDIÓ 14 

Facebook: https://www.facebook.com/s14paszto

Tel.: +36 20 562 1361

E-mail: info@studio14.hu