Azóta az I love Gelatoban a fagyi mellett süteményeket és olasz pizzát árulnak gofri helyett.

Az ünnepek alatt kicsit hanyagoltam az ajánlókat; leginkább otthon ülős, filmnézős és a gyerekkel játszós napokat részesítettük előnyben. Most azonban kipihenve a Szilveszter fáradalmait újra belevetem magam a városi forgatagba, és hozom nektek az ajánlókat. Rögtön egy fagyizóét. És igen, télen! 

A fagylaltnak márciustól októberig van szezonja. Rómában még februárban is megtehettem, hogy egy tölcsér, valódi olasz fagyi kíséretében sétálgassak az utcákon. Ám, ez itthon elképzelhetetlen. Túlságosan hideg van ehhez, valamint a kicsi fagylaltozóknak felesleges nyitva tartaniuk; ilyenkor egy lélek sem térne be hozzájuk jéghideg édességért! Akkor viszont jön a kérdés: mit csináljanak télen a fagylaltmesterek?

 

Két lehetőségük van a téli időszakra: bezárnak, vagy valami mással próbálkoznak. Hallani lehet olyanról is, hogy erre az időre levesezőt, vagy tésztázót nyitnak, de olyanról is, ahol parfésüteményeket, csokoládékülönlegességeket árulnak. A kiesett hónapok számukra anyagilag megterhelők, sőt a nyáron kialakított vendégkört is jó lenne megtartani, ne kelljen minden évben újra az elejéről kezdeniük, ezért a legcsábítóbb ötletekkel próbálnak előrukkolni.

Az I Love Gelato a házias sütemények és a gofri-sütés mellett tette le a voksát!

A gofri számomra a gyermekkorom nyarait eleveníti fel, amikor a strandon majszoltuk a tejszínhabos, palacsintához hasonló tésztát. Országonként eltér a készítése, hazánkban leginkább a francia négyzetrácsos téglalap formájú, kicsit vastagabb, mégis könnyed tésztájú az elterjedt.

A Mester utcai – téli – gofrizóban is a tökéletes gofritésztára törekedtek, amit hosszabb kísérletezgetés után találtak meg, s azóta eme receptjük alapján helyben keverik és sütik ki a megfelelően édes és légies édességet, amit számos, színes dologgal díszíthetünk.

A szokásos, hétköznapi feltétek mellett, mint mondjuk a csoki-, vagy a vaníliapuding, olyan különlegességeket is tetethetünk rá, mint az Oreo-keksz-, vagy a Daim csokidarabkák. Én a sós, ragadós Amerika kedvencéért vagyok oda, a mogyoróvajért, amire mindig pillecukrot kérek, esetleg még epres tejszínhabot. Jól élek, mi?!:) Természetesen ezen kívül még számtalan variáció lehetséges. Érdemes kísérletezni!

Fáradt, nyafogós a gyermek? Nyugi, itt akkor is szeretni fogják!

A fiam szeme előtt a tölcsérben virító fagyi gombócok lebegtek, amikor beléptünk az üvegajtón. Hiába mondtam neki, hogy mostanság nem lehet kapni, ő az alapfeltéteket is annak vélte. Csalódottan látta, hogy a tölcsér helyett a waffelre teszik rá az önteteket, amiért irgalmatlan sírásba kezdett, és az anyai ölelésem hasztalan volt a megnyugtatásában. Ráadásul egy idősebb hölgyvendég szem forgatva távozott is miattunk. Kissé aggódva figyeltem a többieket, mikor fognak ők is hasonlóképpen tenni. A fagylaltozó tulajdonosa mentett ki szorult helyzetemből: egy csésze pudingot adott a fiam kezébe, mint meleg fagyi, aki azonnal meg is nyugodott. Sőt annyira, hogy később a neki készített gofrit is megkóstolta.

kávé wifi állatbarát gofri Mester utca A-tól Z-ig kézműves termékek fagyizó sütemény IX. kerület
A fiam szereti a színes dolgokat, ezért vanília és puncs pudinggal és m & m’sszel díszítettem neki.

Valódi fagyigyár a gyerekekért és a felnőttekért!

Az I love gelato 2015 januárjában kapott új köntöst és receptúrát, amikor a jelenlegi tulajdonos, Renato Barile átvette a helyet.

A felújításnál az volt a fő szempont, hogy úgymond vidám, játékos legyen az enteriőr, ahová a gyerekek szívesen betérnek, és egy különleges mesevilágban találják magukat. A hely kuriózuma, hogy eredeti olasz receptek alapján helyben készítik a kézműves fagyikat, amelyekhez nem tesznek semmilyen színezéket, tartósítószert, ízfokozót. A gyümölcsfagyikhoz csakis friss, vagy mirelit alapanyagot használnak, de a túrórudi ízesítésű is valódi túróból, a kávéfagyi pedig eredeti, kézműves kávéból készül.

Egy gombóc ára 250 forint, de amennyiben többet rendelünk, úgy lesz kedvezményesebb. A széles választékot látva pedig úgyis többet rendelünk, mint azt elsőre gondolnánk!

kávé wifi állatbarát gofri Mester utca A-tól Z-ig kézműves termékek fagyizó sütemény IX. kerület
Kis mézeskalácsemberkét is kaptam a lattémhoz. 490 forint.

A kávéjuk Caffé L’Artigiano márkájú, mely szintén kézműves termék. Olasz technológiával pörkölik a vásárlók által kért arányokban. Az itt fogyasztható kávéban etióp, arabica és robusta kávészemek keveréke található, amitől citrusosabb ízhatást kelt.

Nemcsak a fagylaltoknál, gofriknál és a kávénál figyelnek oda az alapanyagokra, hanem a süteményeknél is! Először nem gondolták, hogy ekkora igény lesz rájuk, de az idő bebizonyította, hogy a fagyi és a gofri mellett méltó helyük van a kínálatukban.

A cukrászsüteményeket kivételesen nem helyben készítik, hanem egy kis, magánvállalkozású cukrászdától rendelik, ahol kizárólag saját, eredeti és házias receptek alapján sütik a kézműves kreációkat. Ezeknél sem használnak színezőanyagokat, műhabokat.

Nyáron jön a kutyafagyi!

Az emberek szeretik a változatosságot, az újdonságokat. S ezt pontosan tudják az I Love Gelatóban is. Szeretnék még tökéletesíteni az olasz receptúrákat, amiért most januárban részt is vesznek Rómában egy kéthetes mesterkurzuson.

Emellett nyári újdonságuk – tudomásom szerint Budapesten elsőként – a kutyák számára készült aloe verás fagyi! Külön kis sarkot is fognak kapni a házi kedvencek a fagylaltozó mellett a nyugodt fagyizás öröméért!kávé wifi állatbarát gofri Mester utca A-tól Z-ig kézműves termékek fagyizó sütemény IX. kerület

Nem mondom, hogy olcsó egy hely, mert azért máshol kevesebbért is fagyizhatunk, sőt a 150 forintos natúr gofri ára különböző feltétekkel megpakolva simán elérheti akár a 800 forintot is, mégis ha az alapanyagokat nézzük, megéri! Ezért bátran merem 5 pontosra értékelni.

kávé wifi állatbarát gofri Mester utca A-tól Z-ig kézműves termékek fagyizó sütemény IX. kerület
December elején voltunk a gofrizóban: még karácsonyi dekorációval. A hűtőpultban a fagyik helyét átvették a gofrifeltétek.

I LOVE GELATO 

Cím: 1095 Mester utca 40-45.

Tel.: +36 30 733 6758

Nyitva tartás: minden nap 

Wifi: ingyenes

Facebook: https://www.facebook.com/Ilovegelatomesterutca

Amennyiben tetszik az oldal, kedveljétek a Facebookon, Google+-on, vagy kövessétek a Pinteresten, Foursquaren. Ezeken kívül megtaláltok még a Twitteren és az Instagramon is.