bevásárlóközpont Budapest VI. kerület kávé wifi olasz konyha tészta étteremlánc belföld

Kicsit megint messziről indítok, de talán megértitek miért. Vidékiként gimnázium végén a legjobb barátnői programunknak számított, ha Budapestre utaztunk és a Westend City Centerben megnéztünk egy mozifilmet. Vásárlás helyett, inkább a film előtt ettünk egy milánói spagettit dupla adag sajttal. Mindig ugyanott, ugyanazt. Most ugyan gyerekkel vásárolgattam a Westendben, de a korgó gyomrom és a tinédzserkori emlékek az ételudvarra vittek minket. A régi olasz gyorsétterem már régen bezárt, de helyén jelenleg a Bellozzo nyitott egy éttermet.

 
bevásárlóközpont Budapest VI. kerület kávé wifi olasz konyha tészta étteremlánc belföld
A cappuccino finom, jó minőségű olasz Morettino kávéból készül. 420 Ft

Először járva náluk kicsit káoszosra sikeredett a rendelésem. Nem ismerve a rendszert egyszerűen odamentem a pulthoz, és csak akkor vettem észre, hogy rossz helyen állok, amikor már az utánam jövőket szolgálták ki. Igaz, addig azt figyeltem, mik közül választhatok: tészták, pizzák, saláták és desszertek. Imádom az olasz tésztákat!

Lassacskán a pult feletti, kiszolgálást könnyítő olasz várostáblák mellett megláttam a rendelésfelvételt is, így végre én is beállhattam a sorba. Ugyan eddigre a nagy molinóról megtudtam, hogy milyen szószok vannak és mennyiért, de a tésztaféléket sehol se találtam rajta. Pennét szerettem volna enni, mert azt a 10 hónapos fiam is meg tudja fogni. Igen, egy tányérból eszünk… A spagetti nagyon vékony, a tagliatelle is ugyanolyan hosszú, míg a tortellini magába szívja a szószt, s akkor az összes nálam lévő törlőkendő kevésnek fog bizonyulni. Kiderült pennét hiába kérek, helyette van mezze maniche (amiből lehet teljes kiőrlésűt is választani), spagetti, fusilli, ravioli és tortellini. A rövid csőtészta, a mezze maniche hasonlít legjobban a pennére, így amellett maradtam.

Legszívesebben az arrabiatájukat kóstoltam volna meg, de mivel csípős, muszáj voltam a fiam miatt mást enni. A molinóról az alapanyagok is hiányoztak. Ugyan a pultnál tettek ki elvihető étlapot, de mire végre sorra kerültem, nem volt kedvem csak azért újra várakozni, hogy alaposan átnézzem, pontosan mit takarnak a nevek. A gorgonzolát ismertem, szeretem is, azt bárhogy készítik el, biztosan finom lesz. Kérhettem normál és nagy adagban.

Kaptam egy sorszámot, amivel az elkészült ételt az egyik városállomásnál vehetek majd át. A számot kiírva az anyósomat küldtem érte, mert én közben babáztam. Ekkor kérdezte meg tőle a szakács, hogy a tésztát puhára, vagy al dentére főzzék, illetve a szósz fokhagymás legyen-e. Örültem volna, ha ezeket az infókat tőlem kérdezik meg rendeléskor, s nem egyesével kell az asztalunkhoz rohangálni. Mindezt tudva legközelebb könnyedén odafigyelhetünk erre és elkerülhetjük az apró kellemetlenségeket.

bevásárlóközpont Budapest VI. kerület kávé wifi olasz konyha tészta étteremlánc belföld
Nagy adag gongonzola 1.790 Ft

Pár perc múlva készen lett a rendelésem. Tetszett, hogy odafigyeltek a tálalásra is: a hagyományos, nem éppen esztétikus műanyag helyett dizájnos habtányérban kaptam (elvitelnél ez jobban tartja a hőt), a tészta tetejét pedig megszórták még parmezánnal és bazsalikommal. Meglepetésemre sült kaliforniai paprikát is tartalmazott, aminek az íze kicsit lágyította a kéksajt egyedi aromáját. Nem tudom, mekkora lehet a normál adag, de annyira finom volt, hogy nem bántam meg, hogy nagyot rendeltem. Az összes elfogyott.

bevásárlóközpont Budapest VI. kerület kávé wifi olasz konyha tészta étteremlánc belföldA tálcára a szokványos reklámpapír helyett kartonpapírt hajtogattak, amire Olaszország térképét rajzolták és bejelölték rajta, mely olasz városokból szerzik be az alapanyagaikat. Mert a hely különlegessége nem csak a gyorsan finomat szemlélet, hanem hogy minőségi összetevőket használjanak.

A Bellozzo valóban jó választás, ha kevés időnk van, mégis igazi olasz ízekre vágyunk.

BELLOZZO

Cím: Westend Bevásárlóközpont, 1066 Budapest Váci út 3.

Tel.: +36 20 357 1246

Nyitva tartás: minden nap 10:00 - 22:00

Elvitelre: természetesen igen

Facebook: @BellozzoRestaurant

Web: http://www.bellozzo.hu

Wifi: a bevásárlóközpontban van  ingyenes.