Most Anita, a Zarándi túrák bloggere mutatja be röviden kedvenc szegedi kávézóját.

Szegeden az utóbbi időben sok új kávézó nyílt, különböző stílussal és választékkal, mégis magas minőséggel. Nekem legjobban a kicsi kávézók tetszenek, mint az Antique, vagy éppen a Kék Elefánt Kávézó. A Fáncsi körülbelül egy éve várja a jó kávéra vágyó vendégeit a Klazuál térről nyíló hangulatos udvarban. Csendes, nyugodt környezetben ihatjuk meg a kávénkat, az utca zajától távol, nyáron az egyébként pici és barátságos hely terasszal bővül. Ha épp sokan vannak, kérhetjük elvitelre a kávét, amit Szeged belvárosában sétálgatva fogyaszthatunk el.Szeged kávézó vendégposzt filterkávé aeropress cupping kávé belföld

 

A titok: világos pörkölés és odafigyelés

A Kék Elefánt újhullámos kávézó, ebben a cikkben el is magyarázzák, miért tartják magukat annak. Az őrlőbe kerülő kávét gondosan választják ki és mindig a legjobb minőségre törekszenek. A világos pörkölésű kávéból készített eszpresszó nem keserű, megőrzi a kávébab jellegzetes, citrusos aromáit. Én a tejhabot nagyon szeretem, és ezért sokszor iszom cappuccinót vagy cortadót. A Kék Elefántban nagyon jó tejhab készül. Filterkávékból is van választék, ki lehet próbálni az aeropresst, V60-at. Érdemes, mivel teljesen más ízek lesznek hangsúlyosak, mint a presszókávénál. Nemrég újhullámos török kávét lehetett kóstolni, amiről a StylishCoffee is írt, de volt kotyogós hétvége is. A kávénkhoz zabkekszeket, néha tortát is fogyaszthatunk. Utóbbihoz még nem volt szerencsém, remélem, hogy egyszer sikerül jó időpontban odamennem.

A Kék Elefánt baristája szívesen beszél a kávéról és az elkészítés módjairól. A Facebook oldalon cuppingot szoktak meghirdetni, amelyen a jelentkezők közelebbről megismerhetik az eljárásokat, kávéfajtákat.

Szeged kávézó vendégposzt filterkávé aeropress cupping kávé belföld

Képek: Anita