A blog alig két hete indult, és már most egy hatalmas megtiszteltetés ért. Kaptam egy levelet, miszerint írnának egy ajánlót a blogomra. Külön öröm a számomra, hogy egy szegedi kávézóról van szó, mert évekig az otthonomnak tekintettem azt a várost, illetve a fiammal is többször sétáltunk ott, a Tisza-parton.

Fogadjátok szeretettel Arina írását az Antique Caféról:

 

Az utóbbi másfél évben szerettem meg igazán a kávét, talán régebben nem sikerült igazán jó kávét innom, ezért nem tudott megfogni. Aztán rájöttem, hogy sokféle módon el lehet készíteni, rengeteg fajtája van és a termőterület is meghatározza az íz világot. Nem vagyok szakértő, nem tudom betéve, hogy hol milyen kávét termesztenek, milyen pörkölésű kávé mire jó. Viszont a jól elkészített, tökéletes kávét felismerem és szeretek mindenféle fajtát és keveréket megkóstolni.

Szegeden a belvárosban, a Kárász utca tengelyére vannak felfűzve a kávézók és a cukrászdák.  A mediterrán hangulat, és a teraszok nyáron vonzzák a turistákat és a szegedieket. Télen, amikor szürke minden, szomorkásabb az utca hangulata, de egy meleg kávé valamelyik kávézóban felmelegíti az embert és rájön, hogy nem is kell olyan sokat várni a tavaszra.

Viszont most nem a Kárász utcai kávézókról szeretnék mesélni, azokat az is könnyen megtalálja, aki csak egy napra érkezik a városba, mert a Széchenyi tér és a Kárász utca vonala kötelező program a turistáknak. A nagy körút és a Petőfi sugárút találkozásától nem messze, a belváros irányába, van egy pici kávézó, az Antique Cafe. Tényleg nem nagy, a pulttal szemben három asztal van és az utcán még kettő, ha jó az idő. A kávézó régies hangulatú, fa bútorokkal berendezett, barátságos, és kávé illata lengi be az egész teret. A barista kitűnő kávét készít, akár eszpresszóról, akár filter kávéról van szó. Utóbbival érdemes vigyázni, a koffein tartalma jóval magasabb, mint az eszpresszónak. Amikor először ittam filter kávét, úgy éreztem, hogy le tudnám futni a maratont, pedig utálok futni.

Különböző kávéfajtákból választhatjuk ki, hogy miből legyen a kávénk. Ha nem tudunk dönteni, akkor a barista segít kiválasztani. Érdemes hallgatni rá főleg, ha filter kávét szeretnénk, mert ahhoz másféle fajtájú és pörkölésű kávé illik, mint az eszpresszóhoz. A klasszikus presszókávén kívül ihatunk tejes kávét, capuccinót, cortadót, nyáron pedig jeges kávét. Szeptembertől croissant-t is kérhetünk a kávénk mellé, amit helyben sütnek fagyasztott alapanyagból, így frissen kerül az asztalra. A kávén kívül választhatunk többféle teából. Egyszer ittam gyümölcsteát, nagyon finom volt. Sajnos, nem emlékszem, hogy pontosan melyik volt, de gyümölcsteából nagy választék van, valamint válogathatunk a különféle zöldteák között is. A kávézóban vásárolhatunk nagyon finom csokoládét különféle ízesítéssel. Nekem a fahéjas-mandulás a kedvencem.

Az Antique Cafét én Szeged legjobb kávézójának tartom, aki szereti a jó kávét és Szegeden lakik, vagy éppen várost néz, érdemes felkeresnie ezt a pici kávézót.

ANTIQUE CAFÉ

Cím: 6722 Szeged, Petőfi sgt. 39.

Tel.:  +36 70 428 0209

E-mail: info@antique-cafe.hu

Wifi: Van, de eddig nem kérdeztem, hogy megkaphatom-e a jelszót. :-) Nem netezni járok oda.

Nyitva tartás: reggel 7-től délután 5-ig, de ha jól emlékszem, vasárnap zárva van

Gyerekbarát:    Nem tudom, szerintem nem ennék meg a gyerekeket… A gyerekek kaphatnak gyümölcsteát. :-) Vagy koffeinmentes kávét.

Facebook: https://www.facebook.com/AntiqueCafe