A gasztroeseményeket követve számomra minden év legvártabb hónapja a mostani. Mert ha május, akkor Gourmet Fesztivál is!

GOURMET FESZTIVÁL
2017. május 16-21.
Millenáris Park

esemény Budapest

 

Kulináris élvezetek a határon túlról is!

A fesztivál egyik különlegessége, hogy ilyenkor kevés sétával elérhetők és kóstolhatók meg hazánk éttermeinek páratlan ételei – legyen az egy Michelin-csillagos fővárosi, vagy egy kedvelt vidéki. Idén külföldi meghívottakkal tetézik, így ne érjen meglepetésként, ha a szlovén Ana Roš exkluzív vacsorájára válthatunk jegyet, aki most már nemcsak azzal büszkélkedhet, hogy a világhírű Hiša Franko fogadó vezetője, hanem a világ legjobb női séfje! Mellette természetesen több más híres sztár menüjét is megkóstolhatjuk, úgymint a regionális konyha másik kiemelkedő alakjáét, Wojciech Amaroét, aki az első Michelin-csillagot szerezte Lengyelországnak. Hazánk képviseletéből pedig nem hiányozhat Széll Tamás, aki tavaly a fesztivál keretein belül nyerte meg a szakácsolimpia, a Bocuse d’Or európai döntőjét, idén pedig a csapatával a 4. helyen zárt és két különdíjat zsebelt be a nemzetközin.

Eper mellé mangalica

A tavalyi újítást követve idén is két alapanyag lesz központban: a tavasz legfinomabb (nekem mindenképp) gyümölcse, az eper és hazánk őshonos sertése, a mangalica köré csoportosulnak az éttermek által kínált fogások. Az ételek mellé pedig az ország legjobb pálinkáit, söreit, borait ihatjuk.

Gyorstalpaló a legjobbaktól

A hétvégén az ízek kavalkádja mellett néhány konyhai érdekességet, tudnivalót is magunkba szívhatunk a számos workshopon. Például, a Nosalty bloggere, Nemes Nóra az égetett tésztával fog bennünket megismertetni és bodzás-epres minifánkot készít, míg Stőhr Grétával (Great Bistro) kipróbálhatjuk, hogy milyen egy tiszta, gluténmentes tavaszi ebéd elkészítése friss, szezonális,  organikus alapanyagokból. Vagy a Funky Pho, mely az ország legjobb pho leveséről híres, egy otthon is könnyen elkészíthető klasszikust mutat majd be. A mostani Konyhafőnök, Sárközi Ákos a Nespresso kávészakértőjével, Nagy Zsolttal közösen mutatja meg, miként lesz a kávé tökéletes kiegészítője egy remek fogásnak. 

A gyerekek se maradjanak otthon!

A blog szempontjából a legérdekesebb, hogy a gyerekes látogatóknak sem kell idén már a játszótér köré szervezniük a programokat. A szervezők külön helyszínnel készülnek a fiatalok számára, ahol a legkisebbeknek babakonyha lesz, míg a nagyobbak kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, sőt egy séf-sulin is, ahol a Chefparade főzőiskola szakácsaival főzhetnek együtt. 14 éves korig a rendezvény ingyenes!

További információt, érdekességet a fesztivál honlapján találtok.

Ízelítőül néhány fotó a tavalyi rendezvényről:

esemény Budapest

 Idén is felteszem a kérdést: