Párizsban leginkább a reggeliket szerettem. Ott ültem a Pont d’Alma lábánál, francia chansonokat hallgattam, miközben azt a valódi, felülmúlhatatlan vajas croissant-t majszoltam, amit csak ott kint kapni. Végül pedig ittam egy cappuccinót… Most ugyanerről az életérzésről számoltak be kedvenc sógornőim. Csakhogy ők itt, Budapesten élték át mindezt! Nem máshol, mint a Vintage Gardenben. brunch bisztró Budapest francia stílus VII. kerület limonádé reggeli vintage shabby chic

 

Kivételesen most egy olyan helyet mutatok be, ahol nem én voltam. Azaz voltam: beszaladtam, majd ugyanazzal az elánnal távoztam is. Igaz, nem önszántamból, mert a hely már abban a pillanatban elvarázsolt, ahogy beléptem az ajtón.

Az enteriőr olyan érzetet kelt, mintha Franciaország eldugott, tengerparti városainak valamelyik vendéglőjébe csöppentünk volna.

Nevéhez hűen, az igazi vintage stílus romantikája lengi körbe a helyet. Az új bútorok tökéletesen megférnek a kopottas, múltat idéző darabokkal. Mindenhol a fehér, a halvány pasztellszínek és a természet lágy virágszínei dominálnak. Szó szerint egy kertbe tévedünk, ahol friss virágok között, lugasok alatt reggelizhetünk, ebédelhetünk, esetleg vacsorázhatunk. Ahogy az évszakok szerint változik a természet, úgy újul meg újra és újra a kert különleges dekorációja.

brunch bisztró Budapest francia stílus VII. kerület limonádé reggeli vintage shabby chic
A galéria megnyitásához kattintsunk a képre!

Mintha mi magunk is Burnett ápolt, gyönyörű Titkos kertjébe csöppennénk. Letisztult, minden részletre odafigyelő, aprólékos, ahol még az étkészlet is természetesen beleillik a shabby chic vonalba.

A vintage az 1920 és az 1960-as évek közötti életérzést hozza vissza, míg a shabby chic, a kopottas elegancia, régmúlt idők romantikáját. Az étteremben tökéletes ötvöződik a két stílus. 

brunch bisztró Budapest francia stílus VII. kerület limonádé reggeli vintage shabby chic

A promóképeken szereplő asztalhoz képest a többi már-már puritánnak számít, hiszen nincsennek előre megterítve, az asztaldísz is csupán egy szolid virágcsokor, viszont számomra nem is hiányzik más róluk. Én legalábbis szeretek a gyerekekkel úgy leülni egy asztalhoz, hogy ne kelljen attól rettegnem, melyik dísztárgyat vágják legközelebb a földhöz. És itt azért még így is akadt mit összetörniük.brunch bisztró Budapest francia stílus VII. kerület limonádé reggeli vintage shabby chic

A Vintage Gardenben igaznak véljük azt a mondást, hogy „reggelizz úgy, mint egy király”. Már-már királynőként, de mindenképp úrihölgyként bánnak velünk az itt dolgozók, akik mindvégig kedvesek, a gyerekekkel elnézők, velünk udvariasak és legfőképp figyelmes vendégfogadók.

Lehetetlen mellé fogni a reggeli menünél – ahogy valószínűleg a többi fogásnál is: akármit választunk az étlapról, mindenképp úgy érezzük, a társaságunkból mi döntöttünk a legjobban. Annyira finom és laktató minden. A tálalásuk pedig szemetgyönyörködtető és inycsiklandó. 

brunch bisztró Budapest francia stílus VII. kerület limonádé reggeli vintage shabby chic
A galéria megnyitásához kattintsunk a képre!

Szeretitek a szépet? Jane Austen rajongók vagytok? Romantikus lelkűek? Visszarepülnétek egy keveset az időben? Amennyiben igen, a Vintage Garden Titeket vár!

VINTAGE GARDEN

Cím: 1074 Budapest, Dob utca 21.

Tel.: +36 30 790 6619

E-mail: vintagegardenbudapest@gmail.com

Asztalfoglalás: Ajánlott!

Facebook: @vintagegardenbudapest

A képekért köszönet a sógornőimnek és a Vintage Gardennek, hogy megengedték felhasználni a Facebookon található fotóikat!

Tetszik? Vidd és oszd hírét!
Ettél, ittál már itt? Kommentelj!
Nem akarsz lemaradni az új ajánlókról? Kedveld a blog Facebook-oldalát!
Együttműködnél? Keress meg!